Op locatie verhalen beleven

Verhaalplekken.nl is het nieuwe uithangbord van Het Fotogenieke Geluid, al ruim 20 jaar mijn bureau voor informatieve, creatieve en culturele mediacontent. Ik – Jorrit Brenninkmeijer – ben begonnen als radiomaker/journalist en heb mij de laatste jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van documentaire en verhaalprojecten op locatie. Met speciale aandacht voor storytelling en persoonlijke verhalen, toegepast in bijvoorbeeld audioportretten, (buiten)exposities en podwalks, geef ik plekken een stem en wek de verhalen tot leven.

Persoonlijke verhalen
Met verhaalplekken.nl zoek ik naar bijzondere en eigenzinnige verhalen achter een plek. Ik zorg voor de presentatievorm waarbij het verhaal van die plek het beste beleefd kan worden. Het liefst op de locatie zelf. Ik ontwikkel zowel eigen projecten als producties in opdracht. Zo ben ik in te schakelen voor het ontwikkelen van verhaalconcepten, het produceren van documentaire (audio)producties en/of projectbegeleiding. Ik werk vaak samen met partners en andere creatieven, zoals fotografen, sound designers, filmers, podcastmakers, illustratoren, musici en ontwikkelaars van diverse applicaties.

Deze website geeft een indruk van een aantal projecten en mogelijkheden voor verhaalplekken.

Opdrachtgevers
Ik werk(te) onder meer voor en met Gemeente Amsterdam, NTR, It Fryske Gea, NOS, Wij.land, AVROTROS, Ymere, BNNVARA, de Alliantie, VPRO, Ontwerpstudio Familiemusea, KRO-NCRV, Hogeschool van Amsterdam, Wereldomroep, Olympisch Stadion Amsterdam, RTV NH, Streekmuseum Vredegoed, Omroep West, Jaap Eden IJsbaan, Museum Warkums Erfskip, Sportgeschiedenis.nl en vele anderen.